Dit jaar vond de vrijwilligers/commissiedag van de Wageningse Golf Club plaats op 1 juli. Zoals gebruikelijk werden alle vrijwilligers met partner voor deze middag uitgenodigd. De opkomst was dit jaar hoog, op de dag zelf waren er 60 personen aanwezig. Hiervan deden er 55 mee aan de golfwedstrijdjes.

Deze middag werden de aanwezigen bij binnenkomst verwelkomt met een kopje koffie en een cupcake in de vorm van een green. Een lekkere traktatie trouwens.

Daarna was er een chip en putt wedstrijdje. De deelnemers werden ingedeeld in 3 groepen. Voor de winnaars stond er een lekkere fles wijn klaar. Op hole 6 werd, door een misverstand, Harm Huttinga uitgeroepen tot winnaar, echter zijn aantal slagen waren niet goed gelezen en in deze groep werd daardoor de prijs geschonken, als aanmoediging, aan degene met de meeste slagen, dus Harm Huttinga (wel verdiend, gezien het vele vrijwilligerswerk wat hj voor de club doet). Op hole 3 waren 10 deelnemers met 3 slagen en werd de fles gewonnen door Aafje Oomens, omdat zij de hoogste handicap had.  Op hole 2 werd de fles, na een shoot out, gewonnen door Marian van de Wolfshaar. Zij had samen met Fons Jaspers en Adrie van Hoogdalem in 2 slagen uitgeput, waarna zij de shoot out won met 3 slagen.

Na deze wedstrijd stond er een, door Remko van de Weerd georganiseerde, prima en ruime lunch klaar. Iedereen kon aan zijn trekken komen, zelfs voor Hans Bastiaanse stond er een prima gluten- en visvrije lunch klaar. Ik weet zeker dat iedereen met smaak gegeten heeft.

Na de lunch werd er gestart met de greensome wedstrijd. Ondanks een enkel buitje was iedereen blij weer even te kunnen golfen. De flights van 2 waren zodanig ingedeeld dat een hoge en een lage handicapper een paar vormden. Vervolgens werden de twee playing handicaps bij elkaar opgeteld en gedeeld door 2. Na de strokeplay wedstrijd werd dit gemiddelde van de bruto score afgetrokken. Dit had tot resultaat dat de eerste prijs, een clinic in de baan door onze pro Peter Phoelich, gewonnen werd door Marinus van de Weerd met Henk van Maanen, zij hadden een nettoresultaat van 22 slagen over 9 holes, de tweede en derde prijs, een fles wijn, werden gewonnen door de koppels Rob Lucas met Ellen Hilhorst en het koppel Nicole Oosterveld met Theo Lemstra. Deze beide koppels hadden, na aftrek, 25 punten.

Hierna werd nog een uurtje gezellig geborreld en waren er lekkere hapjes, opnieuw georganiseerd door Remko. Rond vijf uur stond ijsboer Antiono klaar met voor iedereen een lekker ijsje.

Na het nuttigen van het ijsje werd de middag, traditiegetrouw, beëindigd met de koffiebeker. Iedere aanwezige moet dan, met 1 slag, proberen de bal zo dicht mogelijk bij de vlag op de green van hole 7 te slaan. Ieder jaar is dat een probleem en soms lukt het iemand, na de borrel, om de green te bereiken. Echter dit jaar werd de green gehaald door een aantal spelers. Bij sommigen liep de bal weer van de green af en zij deden dan ook niet mee voor de prijs. Uiteindelijk eindigden 3 ballen op de green. De eerste die dit lukte was Hans Huijbens, daarna Marja Bijlsma en Jeroen van ’t Veen kon als derde die op de green de slag van Marja ook niet meer verbeteren. Marja won dus de koffiebeker omdat zij het dichtst bij de vlag lag.

Hierna werd deze middag afgeslote en kon iedereen een lekkere fles wijn pakken, als dank voor het vele vrijwilligers werk wat gedaan wordt.

Ik denk dat ik kan stellen dat het een zeer geslaagde middag was en ben blij dat we zoveel vrijwilligers binnen onze club hebben, want tenslotte is dat nodig om in deze tijd als vereniging te overleven. Daarnaast geeft het een stuk gezelligheid en leren veel mensen elkaar beter kennen. Om een indruk te krijgen van de feestelijkheden verwijs ik graag naar het fotoalbum dat door Astrid de Baets is aangelegd.

Theo Lemstra

Pitch en putt vrijwilligersdag

Winnaars van de wedstrijd

Gezelligheid alom in ’t Hout.

Een ijsje van Antonio gaat er altijd in!

Opperste concentratie…

Alle deelnemers aan de koffiebeker op zoek naar hun ballen…

Winnares koffiebreker 2017: Marja Bijlsma