Voor wie niet ziet wat er achter zit, kan het verwarrend overkomen waar je welke informatie kunt vinden. En wie waar verantwoordelijk voor is. We hebben verschillende onderdelen.

 1. Het belangrijkste is onze eigen website (https://wageningsegolfclub.nl/). Deze is voor leden en niet-leden. Hierop staat alle informatie die vrij toegankelijk is. Omdat we het belangrijk vinden dat toekomstige leden een indruk van onze club krijgen, is de menustructuur dusdanig opgezet dat zij hun informatie als eerste vinden. Dus we beginnen met bezoekers, de baan, golflessen, lidmaatschap en FAQ (veel gestelde vragen). Informatie over wie is wie in de club, wedstrijden en ledenlogin staat achteraan, omdat dit voor bezoekers niet het eerste is wat ze willen weten en leden dit toch wel kunnen vinden.
  De meeste informatie is vrij onveranderlijk en wordt door de webmaster (webmaster@wageningsegolfclub.nl) beheerd.
  De nieuwsberichten zijn het voornaamste middel om met de leden te communiceren en veranderen regelmatig. De nieuwste berichten staan altijd op de homepage. Daarnaast kun je de oude nog eens nakijken via de pagina ‘nieuws’ . Dit wordt beheerd door de nieuwsberichtenredactie (nieuwsbrief@wageningsegolfclub.nl).
 2. Alleen voor leden toegankelijk is de ledenwebsite (https://wageningse.prowaregolf.nl/dashboard) . Deze is ook bereikbaar via ‘login leden’ op onze eigen website. Dit is een website van Proware waarop wij een eigen gedeelte hebben voor onze ledenadministratie, onze wedstrijdplanning en onze handicapregistratie. Onder ‘Clubinfo’ staat informatie die alleen voor leden is, bijvoorbeeld ALV stukken en fotoalbums. Omdat deze website van Proware is kunnen wij daar, behalve ‘Clubinfo’, niets zelf wijzigen. Alle verzoeken voor deze website kunnen naar de webmaster worden gestuurd.
 3. Albumarchief van Wageningse. Dit staat op de website van Google (https://get.google.com/albumarchive/). Deze is alleen bereikbaar via de ledenwebsite Clubinfo/fotos en dus alleen voor leden. Hierop staan foto’s van diverse activiteiten die we de laatste jaren hebben gehad.
  Het archief met alle foto-albums van de wgc wordt beheerd door Astrid de Baets (debaets@chello.nl). Dus heb je leuke foto’s om te delen, stuur ze naar Astrid. Zij maakt dan een album en zorgt dat de webmaster op de ledenwebsite de juiste link plaatst.
 4. Onze eigen website staat op een server van Site4U. Hierdoor is de website altijd in de lucht. Daar kunnen wij ook onze eigen emailadressen en emailboxen (alles met @wageningsegolfclub.nl) beheren. Zo wordt bijvoorbeeld webmaster@wageningsegolfclub.nl doorgelinkt naar mijn eigen emailadres. Dit onderdeel is alleen toegankelijk voor de webbouwer en de webmaster.
  Heb je een verzoek voor (koppeling aan) een emailadres of mailbox, kun je dit bij de webmaster aanvragen. Handig voor bijv. speciale activiteiten als een lustrum.
 5. We staan ook op Facebook (https://www.facebook.com/wageningsegc).
  Via een linkje op onze website te bereiken. Hierop staan allerlei leuke weetjes, foto’s en berichten over onze club. Dit is niet altijd een op een met de nieuwsberichten, dus kijk ook eens op Facebook.
  Het wordt beheerd door Remko van de Weerd (remko@vdweerd.me).

Arjen