Golf is een prachtige, maar technisch lastige sport. Je moet immers een klein balletje op precies de juiste plek zien te raken, in de hoop dat die bal in de richting die je van tevoren hebt bedacht vertrekt. Bij daglicht is dat voor velen van ons al een flinke uitdaging, laat staan dat je in volkomen duisternis moet slaan…

Een grote groep enthousiaste golfers ging de uitdaging aan en speelde mee met onze jaarlijkse nachtwedstrijd. Gelukkig een zeer gevarieerd deelnemersveld, van 9 tot 84 jaar oud, van beginnende speler tot zeer ervaren golfer. Een mooie afspiegeling van onze club!
Voorafgaande aan de wedstrijd was er een gezamenlijk saté-feest, waarbij iedereen zich rond een grote barbecue verzamelde. De weergoden waren ons vóór de wedstrijd zeer gunstig gezind. Bijna zomerse temperaturen maakten gezellig samenzijn op het terras mogelijk. Tijdens de wedstrijd een klein buitje, maar gezien de periode van het jaar had het heel veel kouder en natter kunnen zijn!

Wedstrijdleiders Peter Buitenhuis en Frits van der Meer zorgden voor verlichte vlaggenstokken en afslagplaatsen en deelden rond 19:30 uur lichtgevende ballen uit aan alle deelnemers. Zaklampen in de baan waren slechts toegestaan om je weg tussen de holes te vinden, maar tijdens het spelen beslist verboden! Afslaan van de verlichte tee was prachtig en op zich niet zo moeilijk.

Een fairwayshot in totale duisternis bleek al een stuk lastiger (de grond was soms onverwacht dichtbij!). Putten was met stip het lastigste onderdeel van golfen in de nacht. De green bleek namelijk geheel niet te lezen in het donker, waardoor 3, 4 of zelfs 5 slagen op de green geen uitzondering waren….

Alle complicerende factoren ten spijt is er gemiddeld toch heel aardig gescoord! Een flink aantal parren en zelfs een birdie zijn gevallen!
Martin Muskee wist met netto 34 slagen over 9 holes de overwinning veilig te stellen.

De vijf deelnemers met de laagste netto score keerden huiswaarts met een zeer toepasselijke prijs: Een mijnwerkerslampje, dat bij de volgende editie van de nachtgolfwedstrijd beslist van pas kan komen!

Helaas moeten we weer een vol jaar wachten op de volgende golfronde in het donker.

Tot die tijd zijn er echter nog vele wedstrijden bij daglicht, waar we u graag verwelkomen!

Vriendelijke groet,

Remko van de Weerd

Drukte in het clubhuis

 

Gezellige drukte rond het vuur

 

Saté-feest op het terras!

 

Wedstrijdleider Frits achter de inschrijftafel

 

Lichtgevende ballen

 

Alle deelnemers ontvangen een lichtgevende bal.

 

Na de wedstrijd scores uitrekenen…

 

Wedstrijdleiders Peter en Frits verwerken de scores

 

Winnaar Martin Muskee

 

Jong en oud speelden mee!