Wageningse Golfclub 35 jaar

Wageningse Golfclub 35 jaar

Wageningse Golfclub 35 jaar

Op 7 december 1989 is de Wageningse Golfclub opgericht door een groep enthousiaste mensen die zich niet lieten afschrikken door de vele hindernissen die er waren op weg naar een golfbaan in Wageningen. Nu, 35 jaar later, vieren we het 7e lustrum van deze mooie vereniging. Met zo’n 400 leden zijn we met een 9 holes en een mix van 6 par-3 holes en 3 par-4 holes een vaste speler op het sportpark De Zoom.

Hoe gaan we dit lustrum vieren

In de loop van het jaar 2024, te beginnen met het Openingstoernooi op zondag 24 maart, wordt een aantal evenementen ‘overgenomen’ door de lustrumcommissie. Hiermee bedoelen we dat we samen met de wedstrijdcommissie het evenement organiseren en van wat extra’s voorzien. Dat kan een gratis lunch zijn, een aangeklede borrel, wat extra mooie prijzen en/of andere leuke zaken die we nu nog niet bedacht hebben. Suggesties nemen we natuurlijk graag in ontvangst en sponsoren zijn zeer welkom!

Het hoogtepunt wordt het Lustrumtoernooi zelf dat wordt gehouden op zondag 28 juli.

 

Er zijn inmiddels ook twee projecten gestart die het hele jaar zullen doorlopen. De projecten zijn “De geschiedenis van de Wageningse” en een doorlopende inzamelingsactie voor het goede doel van dit jaar KNGF Geleidehond.

 

“De geschiedenis van de Wageningse” volgt de vereniging vanaf de eerste ideeën over een golfbaan tot en met 2024. Dit gebeurt door verhalen, anekdotes, foto’s en andere dingen te verzamelen die iets vertellen over de afgelopen 35 jaar en deze uiteindelijk te bundelen in een video. Deze gebundelde geschiedenis zal tijdens het kersttoernooi worden aangeboden aan de leden. Regelmatig verschijnt er een hoofdstuk uit de geschiedenis. Deze zullen geplaatst worden op de website. Dit project wordt getrokken door Anneke Blokhuis-Laport, Astrid de Baets, Marja Bijlsma en Hetty Visser. De belangrijkste bronnen zijn natuurlijk de mensen die erbij betrokken waren, de vele foto’s en alle jaargangen van Golf Drive.

 

Het goede doel: KNGF Geleidehond

We zullen dit jaar in een aantal afleveringen de levensloop van een geleidehond van de KNGF kunnen volgen, van de geboorte tot aan het pensioen. De eerste aflevering wordt gepresenteerd door Annette de Boer-Kuiper. Annette is fokgastouder van KNGF Geleidehond. Dit houdt in dat zij een moederhond in huis heeft die gedekt kan worden  en bij haar bevalt van pups. Na 7,5 week draagt ze de puppy’s over aan een puppypleeggezin. Wat daar gebeurt, is onderwerp van de 2e aflevering die gepresenteerd wordt tijdens het Vlaggetjesdagtoernooi van 24 april.

Het is natuurlijk de bedoeling dat er aan het einde van het lustrumjaar een mooi bedrag overgemaakt kan worden aan dit mooie doel.

 

Om e.e.a. te ondersteunen komt er een ‘donatiedoos’ te staan in ‘t Hout en we kijken naar de mogelijkheid om een QR-code te publiceren om donaties over te kunnen maken naar een verzamelrekening van de vereniging. Los daarvan gaan we dit jaar aandacht geven aan andere mogelijkheden om het werk van de KNGF te ondersteunen. Twee voorbeelden hiervan zijn het inzamelen van elektronica (laptops, mobiele telefoons etc. en cartridges van laserprinters.

Welke komende evenementen gaan we ‘overnemen’.

Lustrumdag van 2024 is 28 juli. Naast een aantal andere activiteiten willen wij op die dag een veiling van golfspullen organiseren – van de leden voor de leden! De opbrengst gaat natuurlijk voor de volle 100% naar ons goede doel: KNGF geleidehond.nl.
Dus: als je nog golfspullen hebt liggen die je niet nodig hebt, breng ze een keer mee en geef ze aan één van de leden van de Lustrumcommissie.
Ben je één van de leden die op zoek is naar aanvulling op de golfspullen? Kom langs op 28 juli!

 

 

 

Nadere invulling wordt nog gegeven en bekendgemaakt voor de volgende evenementen/activiteiten:

 

Commissiedag/Vrijwilligersdag – zondag 30 juni

DE LUSTRUMDAG – zondag 28 juli

Slottoernooi – zondag 3 november

Kerstgolf – zondagochtend 15 december

Hier zal de gebundelde geschiedenis van de vereniging voor zover dan afgerond, worden aangeboden aan het bestuur. Ook wordt het eindbedrag van de inzameling voor KNGF Geleidehond bekend gemaakt en de bijhorende cheque door het bestuur overhandigd aan een vertegenwoordiger van KNGF Geleidehond.