Hole in One is een ludieke rubriek waar mensen van golfclub De Wageningse, door Jan Splinter, gedurende het seizoen in het ‘zonnetje’ worden gezet.

  • Het moeten golfers op sportpark De Zoom afgelopen tijd zijn opgevallen dat er iets veranderd is aan Cees Heij. De ‘reus’ uit Veenendaal was zelfs voor goede bekenden bijna onherkenbaar. Hij onderging dit voorjaar een heuse metamorfose. “Heeft hij een facelift ondergaan’’, gokte iemand. Een ander raadde: ‘Mist hij misschien zijn rode cap?’. En weer een ander: ‘Draagt hij een andere bril?’ Niets van deze pogingen bleek echter waar. De altijd goed gemutste Cees slaagde erin om in een betrekkelijk korte tijd ruim tien kilo van zijn totale gewicht – met golfen – te verbranden.

 

  • Het zal de golfer niet zijn ontgaan: de afgelopen weken was het tropisch op sportpark De Zoom. Manager van de groene natuurvelden kon het water niet aanslepen, bleek al snel. De watersproeiers op de velden maakten overuren, net als de parkbeheerder zelf. Om het vochtverbruik te meten, plaatste verdampingspecialist Frans van Beek regenmeters in de buurt van de sproeiers.

 

  • Enkele clubleden meenden de verdampingspecialist een handje te moeten helpen. Ze namen de regenmeter stiekem uit de houder en deden er een bescheidde plasje in de meter en plaatste hem terug in de houder. De andere dag sprak Frans tegen leden van onze club van een spectaculaire hoeveelheid neerslag. Zelfs bij het KNMI in de Bilt en Meteogroep in Wageningen, stond men versteld van zo veel plaatselijke neerslag, vertelde de Edenaar met gepaste trots. Het ‘regenrecord’ wordt overigens niet in de boeken opgenomen, vertelden de woordvoerders van beide weerstations.

 

  • Zomaar een zonnige middag op De Zoom. Een golfer nam plaats in de bunker naast hole 4. Vervolgens sommeerde hij zijn golfpartner de vlag te bewaken. De sul nam plaats achter de vlag in afwachting af wat er komen ging. Maar in plaats van een subtiel tikje tegen de bal op the green, schoot het witte kleine monster als een tornado uit de zandbank richting de bewaker van de vlag. Voordat hij het in de gaten had wat er gebeurde, ketste de bal via zijn gezicht het bos in. “Weet jij waar m’n bal gebleven is?”, vroeg Burdie Piet belangstellend aan zijn lichtgewonde golfpartner.