Best golfers…
We kijken allemaal uit naar het moment dat we weer fijn een rondje kunnen lopen.
Nu dus nog even de tijd om de regels even onder de loep te nemen, want die zijn (misschien) een beetje weggezakt!
Daarom hier de eerste 5 regels…
1. Droppen vanaf kniehoogte.

Wat als de bal bij het droppen vanaf kniehoogte wegrolt? Dan moet je droppen in een relief area (een gedefinieerde dropzone) die je moet bepalen met de langste club in je tas.

2. De dropzone mag je meten met de langste club in je tas (maar niet met je putter).
Dropzone: meten met langste stok in tas. Je dropt in een gedefinieerde dropzone die je moet bepalen met de langste club in je tas behalve de putter. Afhankelijk van de situatie mag je droppen in een dropzone die één of twee stoklengtes groot is. Bij zijwaarts ontwijken mag je twee stoklengtes gebruiken, achterwaarts één stoklengte. De bal moet in de dropzone gedropt worden en daar tot stilstand komen. Als de bal tot stilstand komt buiten de dropzone, moet de speler opnieuw droppen. Als de bal bij de tweede drop weer buiten de dropzone rolt, mag de bal geplaatst worden waar hij bij de tweede drop de grond raakte.
Je moet droppen in de dropzone (de bal moet er landen) en je moet spelen vanuit de dropzone.
De bal moet niet alleen gedropt worden in de dropzone maar moet ook tot stilstand komen in de dropzone.

3. Tijd om te zoeken is maximaal 3 minuten.
Als je je bal kwijt bent, mag je zoeken. Maar niet langer dan drie minuten.
Dit om het spel vlot te laten verlopen.

4. Wat zeggen de regels over het identificeren van je golfbal?
Je hoeft niet aan de tegenstander of medespeler te melden dat je jouw bal wil identificeren (of als je wil bekijken of hij beschadigd is). Er wordt vertrouwd op de ‘redelijke beoordeling’ van een speler bij het meten van een plaats, punt, lijn, gebied of afstand. Je moet de bal wel markeren voordat je hem opneemt.

Belangrijk: voordat je een ronde begint is het verstandig om met een stift een merkteken op je bal te zetten. Veel golfers spelen met hetzelfde merk bal en als je jouw bal niet kunt identificeren, wordt hij als verloren beschouwd.

5. Wanneer krijg je een stafslag bij een bewogen bal op de fairway of in de rough?
Als je bal beweegt door een actie die jij hebt veroorzaakt, dan krijg je een strafslag. Dus stel dat je bal op de fairway ligt en dat je een blaadje bij je bal weghaalt en je bal beweegt, dan moet je de bal met een strafslag terugplaatsen. Je krijgt geen straf bij het zoeken naar een bal. Wel altijd terugplaatsen!

Dit was het voor deze week.
Blijf op de hoogte, er volgen meer regels!
Hou vol en geef de moed niet op…

R&H commissie

Blijf oefenen in je tuin of op je balkon!