Plaatselijke regels

Plaatselijke regels Wageningse Golf Club 2019
door: R&H Commissie

1. De Afslagplaats wordt gevormd door de mat.
  2. Buiten de baan is gemarkeerd met witte palen of wit geverfde delen op staanders van hekken langs de baangrens. Buiten de baan eindigt als er 2 witte palen vlak bij elkaar staan.
  3. Abnormale terrein omstandigheden.
    • Grond in bewerking (GUR) aangegeven door blauwe palen met groene koppen of met rood-wit afzetlint én de geverfde lijnen op de sportvelden in het algemeen gebied, zijn een verboden speelzone. Bij een belemmering door een verboden speelzone is men verplicht deze zonder straf te ontwijken volgens Regel 16-1f.
    • Indien de bal van een speler een rugbydoel raakt tijdens het spelen van hole 2/11, hole 3/12 en hole 6/15, moet de speler de slag laten vervallen en opnieuw een bal spelen van de plaats waar de vorige slag werd gedaan zonder straf volgens Regel 14.6.
    • Als tijdens het spelen van hole 6/15 het beschermende hek achter de green zich op de speellijn van de speler bevindt, mag de speler deze belemmering zonder straf ontwijken door een bal te droppen in de dropzone bij het oranje paaltje naast het lage hek onder voorwaarde dat de dropzone verder van de hole is dan waar de bal ligt.
    • De speler mag in het algemeen gebied een vast obstakel (b.v. sprinkler), dat dicht bij de green én op de speellijn is, deze zonder straf ontwijk volgens regel 16.1b mits het vast obstakel zich binnen twee stoklengtes van de green én binnen twee stoklengtes van de bal bevindt.
  4. Overtreding van een plaatselijke regel: Matchplay-verlies van de hole. Strokeplay- twee strafslagen
  5. Algemeen:
    1. Bij Hole 7/16 is het kunstgras integraal deel van de baan.
    2. Bij Hole 8/17, geldt een gedragsregel: Het is uitdrukkelijk verboden om rechtstreeks vanaf de afslagplaats over de aangrenzende tuinen en de sequoia (grote boom op de hoek) te slaan in verband met gevaar voor spelende kinderen en geparkeerde auto’s.
    3. (Tijdelijke) plaatselijke regels worden aangegeven in de vitrine in het clubhuis en in de vitrine buiten.